Home Novosti BiH OTKAZAN SASTANAK O DEESKALACIJI KRIZE U BiH: “Milorad Dodik je politički razbojnik;...

OTKAZAN SASTANAK O DEESKALACIJI KRIZE U BiH: “Milorad Dodik je politički razbojnik; Ako će SAD preći preko ovoga…”

Rekao je kako predstavnici Trojke ne trebaju imati nikakve kompromise kada je Ustav BiH u pitanju, a kojeg negiraju u NSRS.

Najavljeni sastanak u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine SNSD-a, HDZ-a i stranaka “Trojke” je otkazan, prenosi N1.

Na ovom sastanku trebali su biti prezentovani planovi o deeskalaciji političke krize u Bosni i Hercegovini.

Održavanje sastanka dogovoreno je na posljednjem sastanku koalicionih partnera na nivou BiH sa predstavnicima EU, koji je održan u Delegaciji EU 12. jula.

Za N1 je o političkoj krizi i otkazanom sastanku predstavnika vlast na državnom nivou govorio Safet Kešo iz SDA koji je poručio da je termin deeskalacija primjeren i da treba tražiti politička rješenja, ali da taj plan treba imati samo jednu stavku, a to je kako skloniti Milorada Dodika kojeg je Kešo nazvao političkim razbojnikom i generatorom problema u BiH.

“Ne postoji niti jedan ambasador, niti onih iz zemalja Kvinte, a da taj politički razbojnik nije uvrijedio tog čovjeka. Posljednja izjava Dodika je necivilizacijska kada je za američkog ambasadora Michaela Murphyja rekao ‘gdje podignete balegu ispod nje nađete Murphyja’. Ako će SAD preći preko ovoga, onda meni ovdje ništa nije jasno. To je dno dna“, rekao je Kešo.

Rekao je kako predstavnici Trojke ne trebaju imati nikakve kompromise kada je Ustav BiH u pitanju, a kojeg negiraju u NSRS.

“Ne može se zakonom koji donosi NSRS, gdje se stavljaju van snage odluke Ustavnog suda BiH, a to je čin secesije, sad imati planovi deeskalacije. To je zamajavanje i neće se uraditi ništa značajno. Trojka odavno ne zavrjeđuje pažnju, poklekli su, podanički se ponašaju. Pustit će čovjeka u Ustavni sud (HDZ) i Ustavni sud neće moći donosti odluke”, mišljenja je Kešo.

Za kraj je rekao da je rješenje u tome da svi moraju imati jasan odnos prema BiH.

“Onda nema problema sa kompromisima i zakonima. Svi se moraju osjećati kao građani ove zemlje. Živjeti ovdje i moliti Boga da u Zagrebu i Beogradu padne kiša, a ovdje sijati bašće je najveća glupost i tako nije moguće naći kompromise”, kaže Kešo.

Previous articleDOLAZE ŠOKANTNE PRIJETNJE IZ DODIKOVIH REDOVA: „Narod spreman da izađe na ulicu i odbrani Republiku Srpsku…“
Next articleNEBOJŠA VUKANOVIĆ ISMIJAO DODIKOVU VLAST: “Imam osjećaj da smo razbili Sloveniju, mogli izgubiti 600 miliona…” (VIDEO)
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.