Home Novosti BiH Nevjerovatna izjava Milorada Dodika o formiranju vlasti na nivou BiH: Prvo ćemo...

Nevjerovatna izjava Milorada Dodika o formiranju vlasti na nivou BiH: Prvo ćemo Dragan Čović i ja sve dogovoriti

Šef SNSD-a i novi predsjednik manjeg bh. entiteta RS-a Milorad Dodik smatra da bi bilo loše da se na nivou BiH vlast formira “sa izbornim gubitnicima” iz ovog entiteta.

On je, u izjavi novinarima u Sarajevu, naveo da postoji mogućnost da se vlast na nivou BiH formira sa izbornim gubitnicima iz RS-a, ali da se time ide u avanturizam.

On je naveo da će vladajuće stranke iz ovog entiteta najvjerovatnije imati četiri delegata u Domu naroda Parlamenta BiH.

“Vjerujem da ćemo ponovo imati četiri delegata u Domu naroda Parlamenta BiH, imaćemo člana Predsjedništva, imaćemo vlast u RS-u, a to će možda samo ubrzati neke naše odluke”, (pr)ocijenio je Dodik.

On je ponovio da ne zna kako će se odvijati situacija u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH i kom smjeru će se ići. Dodik smatra da je najkonfuznija situacija u Federaciji BiH.

Ono što je naglasio, jeste da on ima dogovor s liderom HDZ BiH Draganom Čovićem za nastavak partnerstva.

“Do sada je dogovoreno da ćemo sve pratiti sa HDZ, Dragan Čović i ja imamo taj dogovor i mi ćemo prije nego što bilo šta budemo dogovarali s federalnim partnerima apsolutno definisati i precizirati našu politiku”, istakao je Dodik.

Stigao je još i reći da neki zvaničnici iz Evrope prijete manjem bh. entitetu: “Oni više ne mogu sebi pomoći, a kamoli nama.”