Home Novosti BiH NOVI SKANDAL U REPUBLICI SRPSKOJ: Nebojša Vukanović najavio pokretanje procedure u Narodnoj...

NOVI SKANDAL U REPUBLICI SRPSKOJ: Nebojša Vukanović najavio pokretanje procedure u Narodnoj skupštini RS-a za smjenu…

Nije nikakva novost da za potrebe političkih kampanja stranke u BiH koriste (zloupotrebljavaju) čak i djecu.

No, prema tvrdnjama nezavisnog zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a Nebojše Bukanovića, u Osnovnoj školi ¨”Juvan Dučić” u banjalučkom naselju Kuljani otišli su čak i dalje, pa je zbog stranačkih potreba djeci skraćena nastava.

– Direktorica Osnovne škole „Jovan Dučić“, u Kuljanima kod Banjaluke Rankica Pušić, u petak je drsko zloupotrijebila položaj i skratila nastavu za sve učenike kako bi se od 18 časova održao skup vladajućeg SNSD-a. Sramno je i neprimjereno da SNSD zloupotrebljava školski prostor i dvorište za partijske aktivnosti, a još je sramnije što se one zakazuju u vrijeme dok traje školska nastava, koja se skraćuje i prekida kako bi korumpirani političari držali besmislene govore i vodili suludu kampanju godinu dana prije opštih izbora, tvrdi Vukanović na svom blogu.

Kao jedinog krivca za ovaj neprimjeren čin on vidi direktoricu škole.

– Ona je svoju sramnu odluku o skraćenju nastave pravdala tobožnjim pripremama nastavnika za online nastavu, a koji bi u Banjoj Luci i cijeloj Republici Srpskoj trebala da počne 1. oktobra kao direktna posljedica skupa SNSD-a na Kozari, ali i ovog i drugih skupova širom Banje Luke koji doprinose širenju pandemije, napisao je Vukanović u svom blogu, navodeći kako je se na skupu okupio tek mali broj ljudi.

Zbog ovog postupka, Nebojša Vukanović najavljuje da će na narednoj sjednici NSRS-a zatražiti smjenu direktorice Pušić.

(SB)