Home Novosti OPSKURNI VULIN PRIJETI: “Srbija neće snositi nikakvu odgovornost za posljedice Džaferovićeve huškačke...

OPSKURNI VULIN PRIJETI: “Srbija neće snositi nikakvu odgovornost za posljedice Džaferovićeve huškačke i srbomrzačke politike”

Govori on što njegov idol Vučić misli.

“Zahtjevom Christijanu Schmidtu da smijeni Milorada Dodika, Šefik Džaferović pokazao je lice dželata BiH i mira, jer niko nije uradio više na destabilizaciji zemlje od njega”, kaže ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Komentarišući Džaferovićev poziv Schmidtu da smjenjuje legalno izabrane predstavnike Srba, Vulin je upozorio međunarodnu zajednicu da će biti odgovorna za buduće događaje u BiH ukoliko hitno ne zaustavi napade na srpske predstavnike i ne zaštiti dejtonski poredak.

“Pokušaj oduzimanja prava Srbima u Republici Srpskoj da odlučuju sami o sebi i da imaju svoje izabrane predstavnike je potez koji dovodi u pitanje samo postojanje BiH i ugrožava mir u celom regionu”, ukazao je Vulin u saopćenju za javnost.

On tvrdi da “Srbija neće ostaviti Republiku Srpsku i Srbe u BiH bez zaštite i podrške”, kao i da neće snositi nikakvu “odgovornost za posljedice Džaferovićeve huškačke i srbomrzačke politike”.

“Džaferović priziva nesreću svim narodima u BiH, a nadam se da će biti zaustavljen pre nego bude prekasno, ako već i nije”, poručio je Vulin, prenosi Srna.

Džaferović je rekao danas da očekuje da međunarodna zajednica, odnosno Christian Schmidt, kojeg RS ne priznaje za visokog predstavnika, pomogne da “profunkcioniše BiH, uključujući i smjenu Milorada Dodika”.

(SB)