Home Novosti PANIKA U SJEDIŠTU HDZ-a: Na sve načine pokušavaju “oprati” Čovića nakon skandala...

PANIKA U SJEDIŠTU HDZ-a: Na sve načine pokušavaju “oprati” Čovića nakon skandala pred Vijećem sigurnosti UN-a

Skandalozan nastup koji su u utorak navečer pred Vijećem sigurnosti UN-a imali lider HDZ-a Dragan Čović i lider SNSD-a Milorad Dodik, pokušavaju već dva dana ublažiti mediji pod njihovom kontrolom.

Tako nedavno osnovana Televizija Herceg-Bosne danas piše da su, za razliku od nastupa Milorada Dodika, reakcije na govor Dragana Čovića bitno drugačije.

“I dva dana nakon događaja traju rasprave o izlaganju Milorada Dodika i Dragana Čovića u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda. I dok uglavnom stižu osude na Dodikov račun zbog retorike i nazivanja visokog predstavnika Valentina Inzka monstrumom, reakcije na govor Dragana Čovića su bitno drugačije”, piše portal ove stranačke televizije.

U tekstu se dalje ističe da je “hrvatski lider u BiH u svome izlaganju naglasio sve informacije koje Inzko već godinama ‘zaboravlja’ spomenuti u svome izvještaju kojeg šalje Vijeću sigurnosti”.

“Inzko već godinama skriva izjave dužnosnika SDA o tome kako će nastaviti birati hrvatske predstavnike, kako je hrvatski član Predsjedništva BiH izabran glasovima Bošnjaka, kako je Izborni zakon nužno mijenjati kako bi se osigurala jednakopravnost Hrvata u odnosu na druga dva naroda”, ističe se u tekstu objavljenom na portalu RTV HB.

(SB)

Previous articleDRAGAN BURSAĆ DRAMATIČNO ZA „SB“: „Pred našim očima ostvaruje se najgori scenarij, gledamo kako se stvara „srpski svet“; Stanivuković ne samo da negira genocid, nego se i ponosi četništvom…“
Next articleCIJELI SVIJET JE ŠOKIRAN GOVOROM BAHATOG DODIKA, SAMO GA ONI BRANE: „Republika Srpska ovim nastupom nije ugrozila svoju poziciju i on predstavlja nastavak borbe da se BiH…“
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.