Home Novosti BiH SIPA u Tuzli uhapsila Šemsudina Muminovića, ratnog komandanta 206. viteške zvorničke brigade

SIPA u Tuzli uhapsila Šemsudina Muminovića, ratnog komandanta 206. viteške zvorničke brigade

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uhapsili su danas na područuju Tuzle i Sapne sedam lica zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika, dok su dvije osobe uhapšene u Foči.

Akcija je izvršena po naredbi Tužilaštva BiH, a u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona, rekao je portparol Sipe Luka Miladinović.

Nakon obrade u prostorijama Sipe ova lica će biti predata Tužilaštvu BiH. Jedan od uhapšenih u akciji je i Šemsudin Muminović, ratni komandant 206. viteške zvorničke brigade. Muminović je jutros oko 6 sati lišen slobode u stanu u kojem boravi na području Tuzle.

Povodom hapšenja Muminovića i još šest osoba obuhvaćenih ovom akcijom danas u 14 sati Savez Ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona će održati press konferenciju na kojoj će biti poznato više informacija. Uhapšeni Šemsudin M, Džemo G, Ćamil A, Rasim O, Ismet M, Rasim A. i Fadil M navodno se terete za zločine počinjene u periodu od 8. oktobra 1992. godine do 6. jula 1994. godine.

Previous articleZASTAVA BIH NE MOŽE, ALI TRI PRSTA MOGU: Ruski šef diplomatije pozdravio Srbiju, pa nastavio turneju
Next articleOglasili su se i iz OHR-a, u samo jednoj rečenici su odgovorili Dodiku i Lavrovu!
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.