Home Novosti BiH STANIĆ IMA POUZDANE INFORMACIJE: “Dodik i njegov SNSD-e se u punom kapacitetu...

STANIĆ IMA POUZDANE INFORMACIJE: “Dodik i njegov SNSD-e se u punom kapacitetu vraćaju u Sarajevo, spremni su NAPRAVITI USTUPKE uključujući i NESTANAK REPUBLIKE SRPSKE”

On kaže da jasno da SNSD zbog para i vrlo loše ekonomske situacije u Republici Srpskoj moraju ući u vlast, a da će sve ono što su govore pasti u vodu.

Srpska demokratska stranka (SDS) ima pouzdane informacije da se SNSD u punom kapacitetu uskoro vraća u vlast u Sarajevu. Kaže ovo Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u NSRS.

Takođe imamo pouzdane informacije da SNSD i njihov vođa sarađuju sa strancima i da su spremni napraviti ustupke svih vrsta uključujući i nestanak Republike Srpske – tvrdi Stanić.

On kaže da je SNSD svojim djelima pokazao da jedno pričaju u javnosti, a da drugo rade.

– Iskustveno kada posmatramo zašto je Dodik potpisao ulazak u MAP i NATO, zašto svi prethodni zaključci NSRS oko referenduma i Ustavnog suda nisu provedeni, mnoge stvari postaju jasne – rekao je Stanić.

Ja tvrdim, dodaje Stanić, da su oni nepouzdani partneri za bilo kakav dogovor.

– Sada kada se prisjetimo svega i vratimo unazad, činjenica je da su neki od analitičara i članova moje stranke bili u pravu kada su govorili da sa SNSD ne treba praviti bilo kakav dogovor, zato što se oni dogovaraju sa strancima i sa Bakirom Izetbegovićem. Uvijek im je važnije to što dogovore sa njima nego ono što dogovore u institucijama Republike Srpske – istakao je Stanić.

On kaže da jasno da SNSD zbog para i vrlo loše ekonomske situacije u Republici Srpskoj moraju ući u vlast, a da će sve ono što su govore pasti u vodu.

Stanić je upitao kako neko može sebi uzeti za pravo da bez ikakvog institucijonalnog dogovora izjavi da su spremni na korekciju ili pregovaranje oko Dejtonskog sporazuma.

– Govoriti o njegovoj izmjeni u trenutku kada nijednog ozbiljnog svjetskog partnera iza Republike Srpske nemamo, niti se predstavljaju kao partneri koji zagovaraju naše politike, ili bar one politike koje zagovara Dodik i nuditi BiH da o njoj odlučuju Taip Erdogan i Bakir Izetbegavić je izuzetno opasno – kazao je Stanić.

On je upozorio da to može biti pogubno za Republiku Srpsku i da u takvim razgovorima i sa takvim ovlaštenjima, koje nudi SNSD, Srpska može da izgubi sve.

Stanić je poručio da su Dodik i njegovi sljedbenici radi očuvanja onog što su otuđili od naroda Republike Srpske spremni na sve vrste ustupaka. On kaže da Dodik ima prećutnu saglasnost međunarodne zajednice da priča teške priče koje su nekonzistentne i neodržive da bi poslije opravdao ono što će biti nametnuto ili ono što će prećutno prihvatiti na štetu Srpske.

– Sva Dodikova priča je manifestno i latentno na štetu Republike Srpske. On i njegovi sljedbenici nisu njena budućnost i sreća i što više oni budu na vlasti to će biti manje Republike Srpske – rekao je Stanić, piše Srpskainfo.

Previous articleVRIJEME JE ZA OKUPLJANJE PATRIOTA I ODBRANU DOMOVINE: Najavljen Kongres Demokratske fronte…
Next articleDunović brutalno odgovorio Dodiku: “Ostavite mikrofon, pa uzmite knjigu u ruke”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.