Home Novosti BiH VRIJEME JE ZA OKUPLJANJE PATRIOTA I ODBRANU DOMOVINE: Najavljen Kongres Demokratske fronte…

VRIJEME JE ZA OKUPLJANJE PATRIOTA I ODBRANU DOMOVINE: Najavljen Kongres Demokratske fronte…

Na sjednici su zadužni timovi koji će do održavanja Kongresa pripremiti program stranke, kao i političku deklaraciju koja će biti donesena na Kongresu Demokratske fronte, 9. oktobra.

U Sarajevu je danas održana prva sjednica Odbora za pripremu 2. redovnog Kongresa Demokratske fronte na kojem je donesena Odluka o broju, načinu i kriterijima za izbor delegata Kongresa.

Također je donesen Prijedlog odluke o načinu i kriterijima predlaganja kandidata za Glavni odbor, kao i Prijedlog Pravila izbornog postupka za predsjednika Demokratske fronte i članove Glavnog odbora i Nadzornog odbora Demokratske fronte.

Na sjednici su zadužni timovi koji će do održavanja Kongresa pripremiti program stranke, kao i političku deklaraciju koja će biti donesena na Kongresu Demokratske fronte, 9. oktobra.

-Činjenica je da drugi kongres Demokratske fronte dolazi u prelomnom trenutku za Bosnu i Hercegovinu, da nedavni događaji u našem neposrednom susjedstvu kao i neke izjave novog visokog predstavnika upućuju na to da je, više nego ikada do sada, u pitanje dovedena cjeovitost Bosne i Hercegovine i da jačaju snage koje se zalažu za disoluciju i podjelu zemlje. Ostanemo li gluhi i slijepi na ove narastajuće tendencije, budemo li i dalje zabavljeni svojim podjelama na ‘naše’ i ‘vaše’, na vratima smo definitivne podjele Bosne i Hercegovine! – piše u saopćenju DF-a.

Krajnje je vrijeme, navodi se, “da se ‘prebrojimo’ na one kojima je borba za državotvornost i cjelovitost jedine nam domovine glavni cilj i one druge koji svojim izjavama i postupcima ‘prodaju’ zemlju i vode je u propast”.

-Simptomatično je takođe da niko, pa ni visoki predstavnik, ne poduzima ništa kako bi zaustavio člana Predsjedništva koji svakodnevno poziva na raspad ove zemlje a njega, visokog predstavnika, poredi sa Hitlerom i nacizmom! Zbog svega toga, pozivamo članove Demokratske fronte, simpatizere, građane BiH, intelektualce i sve dobromisleće ljude da se odupru ovim nasrtajima na integritet Bosne i Hercegovine. Krajnji je čas – navodi se u saopćenju.

Kako navod, “ako sada ne reagujemo, poslije će biti kasno”.

-Vidimo se 9. oktobra na 2. Kongresu Demokratske fronte! Poziv na odbranu domovine biće osnovna poruka ovog skupa! – zaključili su iz DF-a.

Previous articlePogledajte vježbu više od 1.050 pripadnika Oružanih snaga na Manjači
Next articleSTANIĆ IMA POUZDANE INFORMACIJE: “Dodik i njegov SNSD-e se u punom kapacitetu vraćaju u Sarajevo, spremni su NAPRAVITI USTUPKE uključujući i NESTANAK REPUBLIKE SRPSKE”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.