Home Novosti BiH Stevandić zaprijetio Salkiću: Bliži si pritvoru nego bilo ko drugi, mogao bi...

Stevandić zaprijetio Salkiću: Bliži si pritvoru nego bilo ko drugi, mogao bi završiti kao…

Svako u Republici Srpskoj ima pravo na iznošenje mišljenja jer smo demokratsko društvo, ali niko nema pravo da na sebe preuzima pravosudne funkcije, rekao je Stevandić

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine RS, reagovao je na današnje najave zastupnika SDA u NSRS Ramiza Salkića koji je kazao da će podnijeti krivične prijave protiv predsjednika RS Milorada Dodika i njegovih saradnika zbog organizacije obilježavanja neustavnog dana RS odnosno nepoštivanja odluka Ustavnog suda BiH.

On je rekao kako se Salkićeve najave “mogu svrstati pod ratnohučkačku politiku”, te da je on “bliži pritovru nego bilo ko drugi”.

– Svako u Republici Srpskoj ima pravo na iznošenje mišljenja jer smo demokratsko društvo, ali niko nema pravo da na sebe preuzima pravosudne funkcije i tako ruši ustavni poredak, rekao je Stevandić, a prenosi Srna.

On je naglasio da će se u Republici Srpskoj i dalje slaviti “važni praznici”.

Podsjetivši da “Salkiću nije prvi put da prijeti Sudom i Tužilaštvom, i to zajedno sa nelegalnim Christianom Schmidtom”, Stevandić je istakao da bi Salkić “mogao proći kao predsjednik Suda BiH i direktor Obavještajno-bezbjednosno agencije BiH Ranko Debevec i Osman Mehmedagić koji su u pritvoru zbog zloupotrebe položaja”.

– Oni su radili to što on sada radi, tako da je on bliži pritvoru nego bilo ko drugi. Ustavni poredak, stabilnost društva i proslava svih praznika u Republici Srpskoj i dalje će vrijediti, rekao je Stevandić.