Home Novosti BiH VUKANOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: SOA i BIA imaju političare iz BiH...

VUKANOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: SOA i BIA imaju političare iz BiH koji rade za njih, jedan od njih je…

Schmidt je mijenjao tri puta izborna pravila kako bi pogodovao Hrvatima, kaže Vukanović

Jugoslavija se raspala, ali se državna bezbjednost nije razbila, kazao je u ovosedmičnoj emisiji „Istraga sedmice“ Hayat TV-a Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS.

– Sramota me je da živim u državi u kojoj predsjednik Suda prodaje državu zbog polovnog ‘Pola’. Samo bih mu za to dao 20 godina kazne. On je od firme Kramar dobio automobil ‘Polo’, polovan, kako bi im pogodovao poslovima. Nije problem u Ždrali, problem je Debevec koji mu je dolazio u posjetu. Nešić me tužio 26 puta, nisam izgubio nijedan spor, on je topli zec i lažni opozicionar. SOA i BIA imaju političare iz BiH koji rade za njih i koji često idu u Zagreb i Beograd po instrukcije. Jedan od njih je Nešić. On je blizak i sa Parezanovićem, bivšim visokim zvaničnikom BIA-e. Nestorović priča priče o ujedinjenju, brisanju granica, populističke priče koje će njemu i Dodiku donijeti poene. Nestorović ne smije na Kosovo otići. On nije došao slučajno tu. Pozvao ga je Milorad Dodik, njegov dolazak je bio da bi nama rekao kako smo izdajnici – kazao je Vukanović.

Otkrio je i kako se šef evropske delegacije Johann Sattler nije htio sastati sa njim ‘jer koristi teške riječi’.

– To mi je Stevandić rekao. Schmidt i Sattler su svjesni da rezultati tzv. izbora nemaju nikakve veze sa stvarnim raspoloženjem građana. Dodik odlazi u Beograd poslije izbora 2022. godine, dan kasnije odlazi Schmidt gdje se sastao sa zvaničnicima Srbije i gdje je napravio ‘deal’ sa Dodikom. Imali su razgovore preko posrednika. Schmidt je mijenjao tri puta izborna pravila kako bi pogodovao Hrvatima. Kao Nijemac dobiva orden Ante Starčevića – rekao je Vukanović za Hayat.