Home Novosti BiH ŽESTOKA REAKCIJA DRAGANA MEKTIĆA O SPOTU SNSD-a: „Ja ću braniti Republiku Srpsku,...

ŽESTOKA REAKCIJA DRAGANA MEKTIĆA O SPOTU SNSD-a: „Ja ću braniti Republiku Srpsku, ali ako u njoj nema Dodika“

…Ako on tu bude ne možemo je odbraniti jer ju je on i doveo u stanje propasti. Kraj priče.”

Dragan Mektić, zastupnik u Parlamentu BiH, oštro je reagovao na propagandni videosnimak u kojem Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH poziva građane Republike Srpske da se odbrane te da sačuvaju ovaj bh. entitet.

Spot koji je Dodik objavio uslijedio je odmah nakon odluke Valentina Inzka, odlazećeg visokog predstavnika u BiH, koji je nametnuo zakon koji zabranjuje negiranje genocida, a prema kojem bi, svi oni koji to budu činili, trebali biti sankcionisani zatvorskom kaznom.

Poziv na odbranu RS-a, ali i disoluciju i otcjepljenje ovog entiteta, na šta poziva Dodik, opozicija u RS-u je ocijenila kao neodgovorne i neozbiljne izjave navodeći da mu u tome neće pružiti podršku.

Jedan od njih je i Dragan Mektić koji nije ostao dužan Dodiku nakon što je pogledao njegov propagandni snimak.

“Ja ću Republiku Srpsku braniti, ali samo da tu nema Milorada Dodika. Ako on tu bude ne možemo je odbraniti jer ju je on i doveo u stanje propasti. Kraj priče”, napisao je Mektić na Twitteru.

(SB)

Previous articleSrđan Puhalo u svom stilu: Braćo Srbi iz RS- a, potpišite peticiju, da oborimo ovaj nepravedni zakon u Srbiji!!!
Next articleODZVONILO IM JE: Negatori genocida u regionu su uglavnom političari, a dominira Milorad Dodik
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.