Home Novosti BiH Direktor Turističke zajednice Jahorina podnio krivičnu prijavu zbog isticanja zastave RBiH

Direktor Turističke zajednice Jahorina podnio krivičnu prijavu zbog isticanja zastave RBiH

Direktor Turističke organizacije Jahorina grada Istočno Sarajevo Igor Tošić rekao je Srni da je podnio prijavu protiv NN osobe koja je na lokalitetu Crvenih stijena na Romaniji raširila zastavu Republike Bosne i Hercegovine i da očekuje da će je policija naći i sankcionisati.

“Podnio sam jučer Policijskoj stanici Pale prijavu na osnovu fotografije koja je na društvenim mrežama uznemirila građane. Nepoznata osoba je prilikom korištenja novog sadržaja ‘Via ferrata’ na Romaniji raširila zastavu i tako učinila prekršaj širenja nacionalne mržnje”, rekao je Tošić.

Kako je naveo, ovo drugi slučaj izazivanja vjerske i nacionalne netrpeljivosti, širenja ovakve zastave na području Općine Pale.

“Slično je bilo i na Vrelu Miljacke, a policija je brzo sankcionisala počinioca”, dodao je Tošić.

Smatra da ovo može nanijeti štetu ukupnom turizmu te dodao da nema potrebe za, kako je rekao, bilo kakvim ispadima.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo je potvrđeno da je prijava podnesena i da policijski službenici preduzimaju mjere i radnje da bi pronašli počinioca.

Na društvenim mrežama 6. decembra pojavila se fotografija, koja je objavljena na instagram profilu “Diaspora things” na kojoj se vidi kako je jedan planinar istakao zastavu Republike Bosne i Hercegovine.

(Klix.ba)

Previous articleDODIKU SE CRNO PIŠE, SVE SPREMNO ZA SANKCIJE: Ove restriktivne mjere ga očekuju…
Next articleARSEN BAUK U HRVATSKOM SABORU PODUČIO MINISTRA GORANA RADMANA: “Alija Izetbegović je kazao “Rat nije naš” da bi spriječio regrute Bošnjake da idu u JNA koja je napadala Hrvatsku!”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.