Home Novosti DODIK U NOVIM PROBLEMIMA: U Sarajevo stiže zamjenik državnog tajnika SAD-a John...

DODIK U NOVIM PROBLEMIMA: U Sarajevo stiže zamjenik državnog tajnika SAD-a John J. Sullivan, visoki zvaničnik State Depatmenta dolazi zbog…

John J. Sullivan će danas stići u Bratislavu, a u okviru turneje po Europi do 20. decembra posjetit će još i Beč, Sofiju, Skoplje i Varšavu

Zamjenik državnog sekretara SAD-a John J. Sullivan posjetit će Sarajevo u petak, 14. decembra, gdje će pozvati zvaničnike naše zemlje da održe stabilnost, nastave sa sprovođenjem reformi i ostanu na putu ka Zapadu, saopćeno je iz State Departmenta.

U saopćenju se navodi da će Sullivan tokom posjete Sarajevu pokušati da ohrabri vjerske poglavare u Bosni i Hercegovini da nastave dijalog i podstiču pomirenje.

John J. Sullivan će danas stići u Bratislavu, a u okviru turneje po Europi do 20. decembra posjetit će još i Beč, Sofiju, Skoplje i Varšavu.

Očekuje se da će tokom posjete Beču prenijeti zahvalnost SAD-a Austriji za doprinos bezbjednosnoj saradnji u Afganistanu i na Zapadnom Balkanu, a pokrenut će i temu potrebe suprotstavljanja Rusiji i Iranu, ističe se u saopćenju State Departmenta.

Pitanje svih pitanja je hoće li se predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, koji je na američkoj Crnoj listi, uopće susresti sa visokim zvaničnikom SAD-a, ili će opet zbog zastave i dekoracija sve gledati na televijiziji iz rezidencije u Lukavici.

(SB)