Home Novosti HRVATSKA NA NOGAMA: Osvanule brojne velikosrpske mape, dio Dalmacije stavili pod Beograd!

HRVATSKA NA NOGAMA: Osvanule brojne velikosrpske mape, dio Dalmacije stavili pod Beograd!

Hrvatski mediji danas pišu kako je zavladalo neviđeno ludilo na društvenim mrežama i kako se opet bude neke davno zakopane strasti i ideologije, poziva se na nove ratove

Nakon što je Milorad Dodik najavio odcjepljenje Republike Srpske od Bosne i Hercegovine, dogodila se poplava objava na društvenim mrežama i online video platformama u kojima se veliča “Velika Srbija‘, “Srpski svet”, četništvo, Radovan Karadžić, Ratko Mladić, zločini, piše Slobodna Dalmacija.

“Ustani čiča Dražo…”, pjevaju i pozivaju na osnvanje Velike Srbije, citiraju Dodika.

Hrvatski mediji citiraju izjavu Milorada Dodika datu France Pressu da du “Srbi u Bosni i Hercegovini mentalno integrisani sa Srbijom” da bi podržali eventualnu neovisnost Republike.

“Mi ne želimo ostati ovdje”, rekao je Dodik u razgovoru za francusku agenciju.

‘Narod će me podržati‘

France Presse piše kako Dodik prijeti nezavišnošću RS-a od stupanja na vlast 2006. godine. On je siguran da to žele i tamošnji stanovnici, ali sjećanja na rat sprječavaju da se na to odvaže.

Prijetnje odcjepljenjem, retorika protiv središnje države i bliskost s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom učinili su Dodika nepoželjnim u zapadnim prijestolnicama. Predsjednik RS-a je pod američkim i britanskim sankcijama, ne libi se redovito vrijeđati američkog ambasadora te iskazuje “ponos” što se redovito viđa s “velikim liderom” Putinom, piše France Presse.