Home Novosti BiH KOMŠIĆ I JOVANOVIĆ RAZBJESNILI GOSPODINA “LEGITIMNOG”: „Zagovaramo europsku BiH nasuprot onoj koju...

KOMŠIĆ I JOVANOVIĆ RAZBJESNILI GOSPODINA “LEGITIMNOG”: „Zagovaramo europsku BiH nasuprot onoj koju nameću poltron bošnjačke politike Komšić i njegovi mentori“

Saopćenjem za javnost oglasio se Čovićev Hrvatski narodni sabor.

„HNS izražava zgražanje istupima drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Komšića i njegovog savjetnika i predsjednika Liberalno-demokratske partije Srbije Jovanovića prilikom posjete Mostaru te poslanim porukama i fotografijama.

U najavi posjete Mostaru, Komšića najavljuju sa slikom Josipa Broza Tita sa čudnim sloganom: “Gdje sam ja stao, Ti nastavi!“. Je li „drug Tito“ bio klasični ratni zločinac koji je poslije onoga rata bez suđenja smaknuo tisuće nevinih civila? Hoće li Komšić nastaviti njegov posao? Kod koga i za koga je Komšić lobirao glasove u Mostaru s ovim porukama?

Marioneta bošnjačke politike, tzv. hrvatski član Predsjedništva Komšić u Mostaru lobira za bošnjačke kandidate i daje im potporu s porukama prošlosti, zastrašivanja i govora mržnje. Poslan svjesno da u Mostaru nastavi reklamirati poraznu politiku koja u svojoj srži njeguje netrpeljivosti i zagovara eliminaciju temelja BiH, zemlje jednakopravnih konstitutivnih naroda.

Hrvatski narodni sabor osuđuje prijetnje nastavkom majorizacije koje narušavaju stabilnost političkog dijaloga. Naglašavamo kako je upravo politički dijalog preduvjet za izgradnju prosperitetne, stabilne i moderne domovine BiH, zemlje triju konstitutivnih naroda.

Pozivamo glasnika bošnjačke politike Komšića i sve druge predstavnike bošnjačkih stranaka da prestanu s politikom zastrašivanja, posebice prijetnjama, majorizacijom i biranjem predstavnika Hrvatima.

Također, HNS poziva na realizaciju svih sporazuma i dogovora na dobrobit BiH, posebice mostarskih sporazuma na koje se pred predstavnicima međunarodne zajednice obvezala najjača bošnjačka stranka SDA. Umjesto da se grade odnosi, sije se mržnja i to svega par dana pred izbore.

Hrvatski narodni sabor će poduzeti sve raspoložive legitimne pravne i političke aktivnosti kako bi ovo antidržavno, antiustavno i antidaytonsko djelovanje bilo kažnjeno i onemogućeno. Također, pozivamo i sve ostale mjerodavne pravne i političke subjekte u BiH i međunarodnu zajednicu da osude i kazne navedeni pokušaj zastrašivanja i vraćanje u daleku povijest.

Pozivamo sve građane Mostara da podržavaju europske politike, a ne politike prošlosti. Ističemo da je legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim razinama vlasti ključno za Bosnu i Hercegovinu u cjelini. To pitanje predstavlja prostor za iznalaženje političke suradnje kojom će politički partneri dokazati opredijeljenost za mirnu, cjelovitu, naprednu i europsku Bosnu i Hercegovinu, nasuprot onoj koju nameće poltron bošnjačke politike Komšić i njegovi mentori

Europski put jedina je budućnost Bosne i Hercegovine, koja se mora temeljiti na suradnji, međusobnom uvažavanju i kompromisu, što će jamčiti razvoj dugoročne stabilnosti, gospodarskog razvoja i napretka, koji su najbitniji prioriteti Bosne i Hercegovine“, navodi se u saopćenju.

(SB)

Previous articleMILOKRAD DODIK ZVANI IKONA: Tužilaštvo BiH formiralo predmet…
Next articleDRAŠKO STANIVUKOVIĆ STAO UZ MILORADA DODIKA: “Shvatam šta znači jedinstvo i sloga srpskog naroda” (VIDEO)
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.