Home Novosti Nevjerovatna priča iz komšiluka: Vulkanizeri bušili gume na skupim autima kako bi...

Nevjerovatna priča iz komšiluka: Vulkanizeri bušili gume na skupim autima kako bi imali više posla

Nevjerovatna priča iz komšiluka- Vulkanizeri bušili gume na skupim autima kako bi imali više posla
Nevjerovatna priča iz komšiluka- Vulkanizeri bušili gume na skupim autima kako bi imali više posla

Nevjerovatna priča jutros stiže iz Rijeke. Naime, riječka je policija uhvatila vulkanizere koji su bušili gume na automobilima kako bi ih potom mogli popraviti i zaraditi.

Kako je jutros objavila riječka policija, nakon višemjesečnog i opsežnog istraživanja policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji sa službenicima I. i II. policijske postaje Rijeka, otkrivena su trojica hrvatskih državljana koje su sumnjiči za počinjenje kaznenih djela oštećenje tuđe stvari i poticanje.

Bušili gume na skupim autima

Riječ je, objavila je policija, o osobama starosti 25, 28 i 35 godina za koje je utvrđeno da su tijekom prošle godine u Rijeci, u razdoblju od ožujka do kraja rujna, u dogovoru za ostvarivanjem protupravne imovinske koristi, bušili gume na osobnim vozilima veće materijalne vrijednosti. Time su 46 hrvatskih i stranih državljana sveukupno oštetili za najmanje 11.800 eura

Osumnjičeni 35-godišnjak i 28-godišnjak su k tome 25-godišnjaka poticali na činjenje spomenutih djela za novčanu naknadu, a koju će dobiti nakon što oni oštećene pneumatike na vozilima zamjene i poprave, objavia je policija.

Skupo naplaćivali usluge

Naime, isti su kao obrtnici vulkanizerskih radova se dosjetili da će po počinjenim (ne)djelima kružiti po mjestima događaja specijaliziranim i opremljenim vozilom za vulkanizerske radove i tako oštećenim vlasnicima vozila neposredno pružiti brzu uslugu popravka istih, objavila je policija, dodavši da su pri tome tu uslugu naplaćivali u većem iznosu od uobičajene cijene i tako stekli oko 2600 eura.

U sklopu istraživanja, a temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci, provedene su pretrage doma i prostora, kao i vozila kojima se koriste 35-godišnjak i 28-godišnjak, na širem području Rijeke i tom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem opisane vrste kaznenih djela, objavila je policija.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela oštećenje tuđe stvari, po završetku istraživanja kazneno su prijavljena sva trojica osumnjičenika, a 35-godišnjak i 28-godišnjak i za kazneno djelo poticanje te su njih dvojica, uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku, zaključuje se u priopćenju.