Home Novosti BiH PROFESOR DAVID PETTIGRAWE NAJAVLJUJE RASPLET: „Republika Srpska je greška! RS je nagrada...

PROFESOR DAVID PETTIGRAWE NAJAVLJUJE RASPLET: „Republika Srpska je greška! RS je nagrada za genocid, SAD će se ponovo uključiti u BiH, to ohrabruje! Washington će…“ (VIDEO)

„Hrvatska i Srbija počinile međunarodnu agresiju protiv BiH. Nastavljaju gajiti teritorijalne ciljeve u vidu RS-a i Herceg-Bosne“, kazao je uživo u proglamu Face televizije američki profesor David Pettigrew.

„Treba pojačati napore da se reformiše Dejton! Moramo naći bolju budućnost za BiH! SAD će se ponovo uključiti u BiH, to ohrabruje! Washington će osluškivati, slušati i učestvovati u BiH! Kongresmeni su imali interesa da se uključe u dešavanja u BiH!

Ideja o ukidanju kantona ima smisla! Uspostavljanje entiteta u Dejtonu bila greška! Priroritet je da se provede reforma entiteta! Bidenova administracija može ponuditi geopolitičke ideje za rješenja! Sve više ljudi radi na toj ideji! Ciljevi su članstvo u EU, NATO-u i ponovno uspostavljanje vladavine prava i zakona protiv slavljenja ratnih zločinaca i poricanja genocida!

U maju 2014. godine na Vracama postavljena ploča koja slavi Ratka Mladića i još uvijek je tu! Počinitelji genocida postaju junaci! Inzko obećao da će donijeti zakon o negiranju genocida prošle godine! Na komemoraciji u Potočarima rekao da će političarima dati više vremena. Političari neće usvojiti taj zakon, Visoki predstavnik će ga morati nametnuti!

Negiranjem se implicira da bi se to moglo ponoviti! Međunarodna zajednica se priprema da odgovori na slavljenje genocida! Prijetnja otcijepljenjem nije nešto što je novo, Dodik to koristi dosljedno! Rusija pokušava preduzeti simbolične korake da ostane u jednačini! Saradnja BiH i Rusije se nastavlja zbog neznanja u Evropi i SAD-om! Ovo je važan trenutak u BiH!“, samo su neke od izjava profesora Pettigrewa.

Pogledajte video.

(SB)