Home Novosti BiH „TO UNOSI NEMIR I KONFUZIJU MEĐU GRAĐANE…“: Komšić očitao lekciju Dodiku nakon...

„TO UNOSI NEMIR I KONFUZIJU MEĐU GRAĐANE…“: Komšić očitao lekciju Dodiku nakon izjava uoči dolaska Lavrova…

Indikativno je da je Dodik javno počeo zastupati potrebu korištenja ruskih vakcina uoči posjete ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prokomentirao je izjave svog kolege iz Predsjedništva BiH Milorada Dodika u vezi s vakcinama za koronavirus.

– Što se mene tiče, ja ću primiti rusku vakcinu pa kako ko hoće, kako ko neće. Ja vjerujem u to i ne vjerujem u komercijalne priče koje dolaze sa Zapada. Ovdje vakcinu pravi država i vakciniše svoje stanovnike. To znači da treba imati povjerenje. Za razliku od ovih pretendenata ko će prije napraviti vakcinu na Zapadu. Svakakvih tu spekulacija ima, da će vakcine sa Zapada utjecati na sterilitet stanovništva i mnogo čega drugog što ne možete da znate. Ali, da bi se to razjasnilo, moj pristup će biti ovakav – izjavio je Dodik.

Takvom istupu se usprotivio član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

– Gospodin Dodik, kao član Predsjedništva BiH i odgovorno lice, nikako se ne bi trebao stavljati u ulogu medicinskog eksperta te na osnovu špekulacija govoriti o tome koje vakcine su dobre, a koje nisu. To unosi nemir i konfuziju među građane. Nadam se da će to prestati da radi – izjavio je Komšić.

Previous articleDODIK SE NE PRESTAJE BLAMIRATI: Ne zna da Predsjedništvo BiH ne komanduje NATO trupama u BiH!
Next articlePoruka Joe Bidena koja se neće svidjeti Dodiku: Idemo od BiH napraviti ono što smo obećali!
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.