Home Novosti BiH Tražili su 500 maraka da vam ne ubiju rođaka, slagali su i...

Tražili su 500 maraka da vam ne ubiju rođaka, slagali su i ubili ga; danas traže 500 maraka da bi kosti ubijenog pokazali, i opet lažu

brisevo

Neko vam pobije sve članove porodice, većinom ne odgovara za zločine, živi pored vas i svaki put vam svojom pojavom utjeruje strah u kosti. E, ali nije to sve! Vi hoćete da nađete kosti najmilijih, da ih ukopate kako već čovjeku i Bogu dolikuje. Ali, ne! U morbidnoj i perverznoj igri “skrivača leševa”, ubice, saučesnici i svjedoci traže od vas dopunu telefonskog računa, kako bi došli do informacije o mrtvim.

 

 

 

Dopunite im račun. Jer, šta drugo da radite? Prevare vas. Onda od vas traže 500 maraka za neku informaciju o nastradalim. Prevare vas opet. Onda naprave unosan biznis od čitave igre “skrivača leševa” i vi učestvujete u njoj. Jer, šta ćete, samo bi svoje mrtve da nađete i upokojite.

Tražili su onomad ‘92. tih 500 maraka da vam ne ubiju rođaka. Slagali su i ubili ga. Traže vam sad 500 maraka, e da bi kosti ubijenog pokazali. Opet lažu.

E, tako žive Bošnjaci danas u Prijedoru dok im komšiluk drugi put ćutnjom i prevarom ubija mrtvu rodbinu.

Čudan je Prijedor grad.  OVO JE DIO KOLUMNE DRAGANA BURSAČA SA PORTALA AL JAZEERA – nastavak kolumne pročitajte na ovom LINKU 

SAFF.ba

Previous articleŠAMPION IZ SREBRENICE: Kickboxer Mesud Selimović se plasirao u finale i obezbijedio medalju za BiH
Next articleČivić: ‘Odgovor’ je šansa za obnovu povjerenja povratnika
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.