Home Novosti BiH Dodik u Novom Sadu uvjeravao Srbe da će Bosna i Hercegovina nestati...

Dodik u Novom Sadu uvjeravao Srbe da će Bosna i Hercegovina nestati u ovom vijeku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras u Novom Sadu da vjeruje da će Republika Srpska i Srbija u ovom vijeku biti zajedno u teritorijalnom i državnom smislu

“Vjerujem da će u ovom vijeku srpski narod zbog svog stradanja u prošlosti imati pravo da bude jedno. I da je sasvim prirodno da budemo zajedno”, rekao je Dodik, obraćajući se u novosadskom naselju Veternik na obilježavanju Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji hrvatskih snaga “Oluja”.

On je rekao da vjeruje da će doći nove generacije koje će čitati knjige, memoare i znati šta je bilo ovdje.

“A kada kažem zajedno, to znači zajedno u teritorijalnom i državnom smislu, da ne bi bilo sumnji. Jer smo mi svakako zajedno”, naglasio je Dodik.

On je istakao da se srpski narod mora okrenuti životu, mora učiniti sve da se okupi oko toga da ga bude više, mora više da se rađa, mora više da se vjeruje u Srbiju, u Republiku Srpsku, u srpski narod.

“Odbacite zagađenosti koje nam govore stalno kako ni Srbija, ni Republika Srpska nisu dobre. Ovo je najbolje mjesto za život u svijetu, i Srbija i Republika Srpska. Ovo je naše”, rekao je predsjednik Republike Srpske.

Dodik je rekao da danas postoje koncepcije koje govore o nečemu drugom, ali da volja srpskog naroda govori da je pretrpio najgore.

“Dajte snagu Srbiji, dajte snagu predsjedniku /Srbije Aleksandru/ Vučiću, Vladi Srbije, dajte snagu Republici Srpskoj i Vladi Republike Srpske, dajte snagu, vi narode, dajte snagu nama, da se na najbolji mogući način izborimo i da nastavimo da se borimo da ne bi nestali”, naveo je Dodik.

On je rekao da Srbi nisu remetilački faktor, nego veoma bitan faktor.

“Zato smo stalno na vašem dnevnom redu. Doći će vrijeme kada ćemo mi postavljati dnevni red. A to neće biti protiv vas, nego za nas. Živjela Srbija, živjela Republika Srpska”, rekao je Dodik.

Fokus.ba

Previous articleSrebrenička poruka Jazidima: Oslonite se na zakon, a ne osvetu
Next articleOvaj govor mu je stopirao karijeru!! Šta to govori Enis Bešlagić, a smeta eliti?
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.