Čuvajmo Srebrenicu - ZS

Dragan Bursać poslao oštru poruku Vulinu na provokaciju iz Srbije

0

Nakon što je Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije, nastavio širiti mržnju nacionalističke velikosrbijanske politike prema Bosni i Hercegovoini, iz svih dijelova naše zemlje stižu burne reakcije.

Podsjetimo, Vulin je gostujući na jednoj srbijanskoj televiziji poručio “da je vojska Srbije spremna štititi Srbe i izvan zemlje”, iako je, poglašavamo, uloga vojske svake zemlje da čuva njene granice.

“Vojska Srbije je spremna da sačuva soju borbenu gotovost i da sačuva našu zemlju i Srbe gdje god da se oni nalaze. Tako da ako bilo ko pomisli da upadne u Sjevernu Mitrovicu ili da uznemiri Republiku Srpsku, nemoj da se igra, mi smo tu. Mi smo dovoljno sigurni, imamo dovoljno ljudi i oružja, svega što je potrebno, mi čuvamo svoju zemlju”, kazao je Vulin, koji ni sam nije služio vojni rok, jer je bio nesposoban za vojsku

Posljednji u nizu koji se oglasio je i Dragan Bursać, poznati kolumnista, koji je Vulinu poslao snažnu poruku, koju prenosimo u cijelosti:

“Ako neko proba da uznemiri RS, vojska Srbije je tu!” – Aleksandar Vulin

“Vojska Srbije više NIKADA neće uznemiriti svojim prisustvom niti pedalj Države Bosne i Hercegovine”- Dragan Bursać, napisao je Bursać na svom Facebook profilu.

(Radio Sarajevo)

Odgovori

84 queries in 1.262 seconds.