Home Novosti NEVJEROVATNA IZJAVA DAČIĆA: Srbija nikada nije bila agresor

NEVJEROVATNA IZJAVA DAČIĆA: Srbija nikada nije bila agresor

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija nikada nije bila agresor i da srbijanski narod nikada nije vodio osvajačke ratove, već je uvijek žrtvovao sebe, možda čak i više nego što je trebalo.

Dačić je na svečanoj akademiji, povodom 100 godina od osnivanja Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Srbije, rekao da je odnos prema veteranima, ratnim i vojnim invalidima slika kojom Srbi govore koliko poštuju sami sebe, svoju državu i narod.

“Oni najiskreniji kažu da se u ratu za juriš javljaju najbolji, a u miru se za juriš i za busanje u grudi obično javljaju najgori”, rekao je Dačić.

On je naglasio da je srbijanski narod uvijek reagovao na nepravdu, čak i kada je to bilo na njegovu štetu i uvijek se nalazio u prvim redovima u svijetu u borbi za slobodu, protiv fašizma, imperijalizma, prenose beogradski mediji.

Govoreći o dvojnim standardima u međunarodnoj politici, Dačić je podsjetio da su holandske vlasti bile žestoko protiv početka pregovora Srbije sa Evropskom unijom dok ne uhapsi i ne isporuči sve koje se nalaze na listi Haškog tribunala, a ista ta država “odbila je da izruči njemačkog cara Vilhelma koji je u Prvom svjetskom ratu, zajedno sa austrougarskim carem Francom Jozefom, kriv za smrt milion Srba”.

Dačić je zahvalio Udruženju ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Srbije što su uspjeli da kosovska OVK ne postane dio Svjetske federacije veterana, što je, kako je ocijenio, veliki uspjeh ovog udruženja na međunarodnom planu.

Previous articleDRUKČIJI POGLED IZ BEOGRADA: Lewis MacKenzie – osumnjičeni silovatelj koji negira genocid
Next articleRADOVANOVIĆ ZATRESAO REPUBLIKU SRPSKU: Pravo lice Dodika – hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine…
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.