Home Novosti BiH Podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Falsifikovanje isprave“

Podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Falsifikovanje isprave“

policija/ilustracija

ZVORNIK – Policijski službenici Policijske stanice Bratunac, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Falsifikovanje isprave“ protiv lica O.I. (1962) iz Bratunca, saopšteno je iz PU Zvornik.

 

 

 

Naime, policijski službenici su 17.08.2017. godine, obavljajući redovne poslove i zadatke, zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „Golf“, na kome su se nalazile švajcarske registarske oznake, koji je vlasništvo lica O.I. (1962), a kojim je u momentu kontrole upravljao četrdesetdvogodišnji muškarac. Izvršenim uvidom u dokumenta, utvrđeno je da je navedeno vozilo odjavljeno za Švajcarsku kao i da su originalne tablice sa vozila vraćene. Obzirom da su se prilikom kontrole i zaustavljanja vozila na istom nalazile tablice, a uvidom u dokumenta je utvrđeno da su iste vraćene, postojao je osnov sumnje da su navedene tablice falsifikovane.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koji je naložio da se izvrši potrebno vještačenje, te da se u zavisnosti od rezultata vještačenja postupak okonča.

Na osnovu izvršenih vještačenja registarskih tablica, utvrđeno je da iste nisu originalne, odnosno da su krivotvorene, zbog čega je protiv lica O.I. (1962) iz Bratunca podnijet izvještaj nadležnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Falsifikovanje isprave“.

Ovom prilikom podsjećamo građane da ukoliko je njihova registarska tablica ukradena, izgubljena, oštećena ili nisu jasno vidljive registarske oznake, to prijave policiji da bi se sproveo upravni postupak izdavanja novih registarskih tablica jer u protivnom, izrada nelegalnih registarskih tablica predstavlja krivično djelo.

(zvornikdanas.com)

Previous articleKo su bili srpski “gospodari” Prijedora? – spisak zločinaca i saučesnika u prijedorskom genocidu
Next articleKUD ‘Vaso Jovanović’ iz Srebrenice obilježava 70. godišnjicu postojanja
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.