Home Novosti BiH U Vogošći svečano otvoren Trg žrtava genocida u Srebrenici

U Vogošći svečano otvoren Trg žrtava genocida u Srebrenici

vogosca trg zrtava genocida u Srebrenici

 

 

“Želja nam je bila da napravimo nešto vrijedno i dostojanstveno, nešto što će nas uvijek podsjećati da je u našoj zemlji, tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine izvršen genocid. Ovaj trg predstavlja jedinstveni simbol i vječni podsjetnik na teška vremena i stradanje nevinih ljudi”, rekao je Smajić.

Osim spomenika sjećanju na stradanje Srebrenice, Vogošćani su dobili i mjesto koje će okupljati sve naraštaje, mjesto gdje će se družiti – fontanu, dječije igralište, moderan fitness centar, saopćeno je iz Općine Vogošća.

“Ovim lijepim gestom Vogošća pokazuje kako Srebrenica neće biti zaboravljena. Ono što se ne zaboravi, neće se ni ponovit”, rekla je predsjednica Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa” Munira Subašić. Istakla je kako 22 godine s ostalim majkama čeka pravdu te kako je najveća nepravda čekati pravdu.

Uz ceremoniju svečanog otvaranja upriličen je i prigodan program – tradicionalni Bajramski koncert.

Gradnja Trga koštala je oko 700.000 KM, a osim Općine Vogošća, investitori projekta su bili Ministarstvo finansija FBiH, Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, navodi se.

KLIX.ba

Previous articlePOGLEDAJTE ŠTA JE ENIS IMAMOVIĆ ODGOVORIO NEBOJŠI KRSTIĆU NA NJEGOVU IZJAVU DA JE „HIDŽAB MALTRETIRANJE I OBESPRAVLJENJE ŽENA“
Next articleBahati vozač metalnom šipkom skidao lisice s točkova, te kamenom oštetio vozilo komunalaca
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.